contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Morcovi Cu Glazura De Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac la nebunie cake-urile cu morcov, sunt atat de bogate la gust! Crema de mascarpone completeaza aromele si te face sa mai vrei o felie. (Sursa Jamie Oliver)

Ingrediente
- 285 g unt, moale
- 285 g zahar brun
- 5 oua, separate
- coaja si zeama de la o portocala
- 170 g faina cu agent de crestere, cernuta
- o lingurita praf de copt
- 115 g migdale macinate
- 115 g nuci tocate
- o lingurita scortisoara
- un praf cuisoare macinate
- un praf nucsoara macinata
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 285 g morcovi, curatati si dati pe razatoare
- un praf sare
Pentru glazura de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 50 g zahar pudra
- coaja si zeama de portocala

Mod de preparare
1. Incingeti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de chec. Amestecati untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, pana obtineti o crema usoara. Adaugati galbenusurile pe rand, apoi coaja si zeama de portocala. Incorporati apoi cu o spatula restul ingredientelor in urmatoarea ordine: faina cernuta cu praful de copt, migdalele si nucile macinate, condimentele si morcovii razaliti.
2. Intr-un bol mai mare bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare si amestecati-le cu grija la compozitia de mai sus. Puneti aluatul obtinut in tava pregatita si coaceti timp de 50 de minute. Verificati daca e gata cu ajutorul unui betisor de frigaruie. Lasati prajitura sa se raceasca 10 minute in forma, apoi scoateti-o pe un gratar de bucatarie.
3. Dupa ce s-a racit cel putin o ora o puteti acoperi cu glazura facuta din mascarpone, zahar pudra, coaja de portocala si 1-2 linguri de suc de portocale. Se poate decora cu bomboane de ciocolata sau orice va place si va este la indemana.

comentarii