Prajitura De Mere Si Sos De Lamaie
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Este asemanatoare retetei Prajitura cu mere rase, dar imbunatatita cu un sos de lamaie.
Mod de preparare:
Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina, praful de copt, bicarbonat, cuisoarele. Se topeste untul si se adaugă in compozitie, amestecand bine. Se decojesc merele si se dau pe razatoarea mare. Se storc bine si se amestecă cu grija in aluat, ca sa nu se lase. Se toarna totul intr-o forma de 22x30 cm., cu hartie de copt si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu scobitoarea daca este gata. Se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se răcească. Se taie in felii si se pot servi presarate cu zahar praf sau cu sos de lamaie.
Pentru sosul de lamaie punem intr-un vas untul, zaharul, sarea, cuisoarele, si se pun pe foc mediu, amestecand des ca sa se topeasca untul si zaharul pana se dizolva. Se adauga, zeama de lamaie si coaja rasa, se aduce la punctul de fierbere, dupa care se reduce focul si se mai fierb timp de 6-7minute, mestecand continuu pana se leaga. Se ia sos de pe foc. La inceput va fi destul de lichid, dar se va ingroasa considerabil cand se va raci. Se serveste peste bucatile de prajitura.