contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura de ciocolata este unul dintre cele mai apreciate dulciuri de catre cei mici, dar si de cei mari. Imi amintesc cand mama facea aceasta prajitura si asteptam in fata cuptorului adulmecand mirosul ce cuprindea intreaga casa. Acum e randul meu sa pregatesc o prajitura cu miez umed si gust intens de ciocolata.
Este o reteta si pentru incepatori, cu putine ingrediente si foarte usor de preparat.
Aveti nevoie de:
- 225 gr. de ciocolata neagra (70% cacao);
- 85 gr. unt;
- 3 oua;
- 100 gr. zahar;
- 1/4 lingurita de sare;
- 60 gr. faina;
- cateva picaturi extract de vanilie.
Puneti ciocolata la topit intr-un castron, la bain-marie,  adaugati untul cand aceasta s-a topit si amestecati pana obtineti o crema omogena.
Intr-un castron separat puneti ouale, zaharul, sarea si extractul de vanilie si bateti-le bine cu un mixer pana cand se transforma intr-o crema albicioasa cu un volum de doua ori mai mare. Turnati crema de ciocolata, apoi faina si amestecati usor cu o spatula.
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Pregatiti o tava 20*28 cm, acoperiti-o cu hartie de copt si ungeti hartia cu putin unt. Turnati aluatul in tava si introduceti la cuptor pentru 25-30 de minute.
Facem testul clasic al scobitorii pentru a verifica daca prajitura este gata. In final trebuie sa iasa o prajitura de ciocolata delicioasa :) Pofta buna!