Prajitura De Ciocolata
Sursa Prajitura de ciocolata
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reteta si pentru incepatori, cu putine ingrediente si foarte usor de preparat.
Aveti nevoie de:
- 225 gr. de ciocolata neagra (70% cacao);
- 85 gr. unt;
- 3 oua;
- 100 gr. zahar;
- 1/4 lingurita de sare;
- 60 gr. faina;
- cateva picaturi extract de vanilie.
Puneti ciocolata la topit intr-un castron, la bain-marie, adaugati untul cand aceasta s-a topit si amestecati pana obtineti o crema omogena.
Intr-un castron separat puneti ouale, zaharul, sarea si extractul de vanilie si bateti-le bine cu un mixer pana cand se transforma intr-o crema albicioasa cu un volum de doua ori mai mare. Turnati crema de ciocolata, apoi faina si amestecati usor cu o spatula.
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Pregatiti o tava 20*28 cm, acoperiti-o cu hartie de copt si ungeti hartia cu putin unt. Turnati aluatul in tava si introduceti la cuptor pentru 25-30 de minute.
Facem testul clasic al scobitorii pentru a verifica daca prajitura este gata. In final trebuie sa iasa o prajitura de ciocolata delicioasa :) Pofta buna!