Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Schokoladenkuchen
110 g faină______________________110 g Mehl
170 g zahăr_____________________170 g Zucker
110 g unt_______________________110 g Butter
100 g ciocolată amaruie____________Bitterschokolade
350 g ou (6 oua mici)______________350 g Ei (6 kleine Eier)
30 g cacao______________________30 g Kakaopulver
50 g migdale macinate_____________50 g gemahlene Mandeln
30 g amidon(Gustin)______________30 g Stärke(Gustin dr. Oetker)
30 ml lapte______________________30 ml Milch
1 lingurita rasă praf de copt_________1 gestrichener TL Backpulver
extract de vanilie_________________Vanilleextrakt
coajă de portocală,răzuită fin________geriebene Orangenschale
Se freacă untul cu zahărul.Se adaugă ouăle,laptele şi coajă de portocală răzuită,se mixează bine. Se amestecă făină cu cacaoa,amidonul,migdalele măcinate,extractul de vanilie şi praful de copt apoi se adaugă cîte o lingură amestecûnd continuu,pînă obţinem o masă omogenă. În cele din urmă se adaugă bucăţelele de ciocolată,se amestecă uşor. Butter mit Zucker schaumig rühren. Eier,Milch und die geriebene Orangenschale zugeben, gut durchmixen. Mehl mit Kakaopulver,Stärke,gemahlene Mandeln, Vanilleextrakt und Backpulver mischen und löffelweise unterrühren bis eine homogene Masse entstanden ist. Als letztes die gehackten Schokostückchen unter den Teig mischen.
Se preincălzeşte cuptorul la 180°C. Se toarnă masa de ciocolata într-o formă cu perete detaşabil(28 cm Ø ), unsă şi tapetata cu făină,şi se coace 35-40 minute la 175-180°C. Den Backofen auf 180°c vorheizen.Die Schokoladenmasse in eine befettete, bemehlte Springform(28 cm Ø ) geben und 35-40 Minuten bei 175-180°C backen.
Glazura
100 g ciocolată de lapte___________100 g Milchschokolade
50 g ciocolata amăruie____________50 g Bitterschokolade
2 lingurite ulei___________________2 TL Öl
Se mărunţeşte ciocolata,şi se topeşte în bain marie.
Cînd ciocolata este complet topită,se adaugă uleiul,se amestecînd continuu.
Uleiul ajută ca glazură să rămînă moale şi să lucească frumos.
Glazurăm prăjitura cu glazură de ciocolată.
Schokolade hacken und im Bain-Marie schmelzen lassen. Wenn die Schokolade komplett geschmolzen ist, das Öl unter ständigem Rühren einfließen lassen. Das Öl sorgt dafür, dass die Schokoladenglasur weich bleibt und schön glänzt. Den Kuchen mit Schokoladenglasur bestreichen.