Prajitura De Ciocolata Si Pere
articol scris de Marcela S. blog marcela-home.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
100g Amaretti/ Biscotti
170g unt
200g ciocolata amara
200g faina
1 praf de copt
700g pere( aprox. 7 pere)
4 oua
350ml vin alb muscat
100g zahar
Curatam de coaja si taiem in 4 perele. Le punem la fiert in vinul alb pentru aproximativ 10-15 min.
Topim ciocolata si adaugam 100g de unt in ciocolata calda; amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
Amestecam untul ramas cu zaharul si galbenusurile si apoi amestecam pe rand cu ciocolata, faina si praful de copt.
Batem spuma tare albusurile. Cu o spatula, adaugam si amestecam usor spuma de albusuri cu restul compozitiei.
Impartim compozitia in doua.
Intr-o tava de tort, tapetata cu faina,turnam jumatate din compozitie, pe care o acoperim cu perele fierte in vin. Turnam restul compozitiei peste pere si dam tava la cuptorul pre-incalzit timp de 40-45min.
170g unt
200g ciocolata amara
200g faina
1 praf de copt
700g pere( aprox. 7 pere)
4 oua
350ml vin alb muscat
100g zahar
Curatam de coaja si taiem in 4 perele. Le punem la fiert in vinul alb pentru aproximativ 10-15 min.
Topim ciocolata si adaugam 100g de unt in ciocolata calda; amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
Amestecam untul ramas cu zaharul si galbenusurile si apoi amestecam pe rand cu ciocolata, faina si praful de copt.
Batem spuma tare albusurile. Cu o spatula, adaugam si amestecam usor spuma de albusuri cu restul compozitiei.
Impartim compozitia in doua.
Intr-o tava de tort, tapetata cu faina,turnam jumatate din compozitie, pe care o acoperim cu perele fierte in vin. Turnam restul compozitiei peste pere si dam tava la cuptorul pre-incalzit timp de 40-45min.