PrĂjiturĂ De CiocolatĂ Cu NucĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Crema prăjiturilor de ciocolată!
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
- 2 ciocolate (am folosit Primola cu lapte)
- 6 ouă
- un pachet de unt
- 200 gr de nucă pisată
- 30 gr de cacao
- 200 gr zahăr pudră
- 100 gr zahăr tos
Plan de lucru:
- separăm albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
- batem albuşurile spumă, adăugând zahărul pudră (poza 3). Ne oprim din mixat atunci când avem o compoziţie “ţeapănă” (poza 4). Adăugăm treptat nuca pisată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn (poza 5). Încorporăm (poza 6):, iar apoi întindem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 7). Lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute, până când se coace.
- după ce am băgat prima foaie la cuptor, ne ocupăm de cremă. Adică punem gălbenuşurile şi zahărul tos pe foc redus, pe pat de apă (poza 8 ). Adăugăm cacao (poza 9) şi amestecăm în continuu, în acelaşi sens, până când zahărul se topeşte complet (poza 10). Punem la răcit.
- scoatem prima foaie de la cuptor (poza 11) şi repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de compoziţie formată din spumă de albuşuri şi nucă măcinată.
- „intrăm” cu mixerul în unt (poza 12), iar apoi adăugăm treptat crema de cacao răcită (poza 13), mixând în continuu. Întindem crema obţinută peste prima foaie (poza 14) şi acoperim cu a doua foaie.
- topim ciocolatele pe pat de apă (poza 15), amestecând în continuu, în acelaşi sens (poza 16)
- întindem ciocolata topită peste a doua foaie (poza 17). După ce se răceşte, băgăm la frigider, unde lăsăm măcar nouă ore.
- poftă bună! (poza 18)
Timp de preparare: 90 minute
Preţ: 14 lei (depinde de unde cumpăraţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri