contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

PrĂjiturĂ De CiocolatĂ Cu NucĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Crema prăjiturilor de ciocolată!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
- 2 ciocolate (am folosit Primola cu lapte)
- 6 ouă
- un pachet de unt
- 200 gr de nucă pisată
- 30 gr de cacao
- 200 gr zahăr pudră
- 100 gr zahăr tos

Plan de lucru:
- separăm albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
- batem albuşurile spumă, adăugând zahărul pudră (poza 3). Ne oprim din mixat atunci când avem o compoziţie “ţeapănă” (poza 4). Adăugăm treptat nuca pisată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn (poza 5). Încorporăm (poza 6):, iar apoi întindem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 7). Lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute, până când se coace.
- după ce am băgat prima foaie la cuptor, ne ocupăm de cremă. Adică punem gălbenuşurile şi zahărul tos pe foc redus, pe pat de apă (poza 8 ). Adăugăm cacao (poza 9) şi amestecăm în continuu, în acelaşi sens, până când zahărul se topeşte complet (poza 10). Punem la răcit.
- scoatem prima foaie de la cuptor (poza 11) şi repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de compoziţie formată din spumă de albuşuri şi nucă măcinată.
- „intrăm” cu mixerul în unt (poza 12), iar apoi adăugăm treptat crema de cacao răcită (poza 13), mixând în continuu. Întindem crema obţinută peste prima foaie (poza 14) şi acoperim cu a doua foaie.
- topim ciocolatele pe pat de apă (poza 15), amestecând în continuu, în acelaşi sens (poza 16)
- întindem ciocolata topită peste a doua foaie (poza 17). După ce se răceşte, băgăm la frigider, unde lăsăm măcar nouă ore.
- poftă bună! (poza 18)

Timp de preparare
: 90 minute
Preţ: 14 lei (depinde de unde cumpăraţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14 poza 15 poza 16 poza 17 poza 18
Îndosariat la:Dulciuri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com