Prajitura De Ciocolata Cu Bilute De Branza Si Cocos
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Si prajiturica asta am ochit-o tot pe blogul lui Nati, pe care o admir nespus :) ...retetele ei m-au fermecat pentru prima oara, acum muuuulti ani :P, pe cand am inceput si eu sa bantui internetul, hi, hi...
E delicioasa...si va asigur ca daca o veti incerca, va va iesi mult mai aspectuoasa decat mi-a iesit mie acum...
...eu m-am grabit si n-am mai intrebat intrebari intrebatoare :))) ...cum ar fi, care e dimensiunea tavii, etc...asa ca toata vina e a mea. N-am avut destul blat pentru a acoperi frumos bilutele de branza (am crezut ca blatul va creste mai spectaculos :P)
Aici puteti vedea mai bine cum trebuie sa arate rezultatul final: Diverse
Tot la postul Nataliei veti putea accesa doua linkuri, absolut minunate, de unde s-a inspirat si ea, cu delicioasa prajitura...caci de gustoasa e, tare :)) ...oricum ar iesi :)
Forma de copt trebuie sa aiba, asadar, un diametru de cca. 20 de cm. nu mai mare!!!
Ingrediente:
Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce
- 50 g. nuca de cocos rasa
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 3 linguri amidon
Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (fara varf)
- un praf de sare
- un varf de cutit praf de copt
Glazura:
- 120 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 25 g. unt
- 100 g. ciocolata
Mod de preparare:
Bilute de cocos: se amesteca toate ingredientele; se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci (eu le-am facut mai mari si poate si de-aia nu a mai ajuns blatul sa le acopere)
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt:
Aluat: se despart ouale; se bat spuma albusurile praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se incorporeaza ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza:
se da la cuptor, la foc mediu -180 grade, pentru cca. 20-25 de minute:
Se prepara glazura: se pun intr-un ibric toate ingredientele si se fierb la foc mic cateva minute, pana se ingroasa putin; se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine totul pe foc pana cand se topeste ciocolata. Se toarna glazura deasupra prajiturii caldute.
Se taie doar cand e rece:
Ne-a placut tuturor foarte tare, insa Bogdi ne-a intrecut in exclamatii de placere :))) ...asa ca v-o recomand cu mare drag, si voua si puiutilor vostri :)
Reteta preluata de la Nati