Prajitura De Casa
Sursa Prajitura de casa
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blatul: 4 oua, 400 g zahar, 5 linguri de miere, 100 g unt, 6 linguri lapte, un pliculet de praf de copt stins cu lamaie, 600 g faina.
Crema: 2 linguri de faina, 100+250 ml lapte, 150 g zahar pudra, 1 pachet de unt, coaja de la o lamaie, un plic de zahar vanilat; un borcan de gem de capsuni. Zahar pudra pentru decor.
Este blatul de la tavalite plus crema de alba-ca-zapada si gem.
Se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand se topeste complet. Se adauga pe rand, continuand mixatul, mierea, untul la temperatura camerei, laptele, praful de copt, si la urma faina. Se amesteca bine, se toarna intr-o tava unsa si tapetata, sau cu hartie de copt in ea si se lasa 30 de minute la cuptorul incins dinainte, la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii se lasa la racit in tava, acoperita cu un prosop de bucatarie curat, pentru ca sa nu se usuce. Cand este rece se dezlipeste cu atentie hartia de copt, apoi se taie pe orizontala in 3 blaturi.
Crema: se desface faina in 100 ml lapte rece, apoi se toarna restul de lapte clocotit si se fierbe la bain marie pana cand se ingroasa totul ca un terci. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi, cat este calda inca, se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, untul si la urma razatura de lamaie. Se lasa la rece.
Blaturile se umplu cu crema de lamaie, cu gemul de capsuni, apoi se portioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!