Prajitura De Casa 2
Sursa Prajitura de Casa 2
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa succesul avut cu Prajitura de casa 1, avem de-a face cu o noua prajitura de casa, fara vreun nume special. Am fi putut sa-i spunem prajitura cu biscuiti, fructe si crema de vanilie, dar parca era prea lung :) Ideea pentru aceasta bunatate, pentru care nu e nevoie de cuptor, ne-a venit de la mama soacra, care ne-a servit cu ceva asemanator. Ne-a placut foarte mult ideea, asa ca am adaptat-o putin si iata ce a iesit...
Pentru o tava de cuptor, am folosit:
- 300 - 400 g biscuiti Petit beurre - nu stiu exact cati erau pentru ca tot se imputinau din pachet si nu apareau in prajitura :))
- 225 g zahar - pentru sirop
- 300 ml apa
- 5 linguri cacao
- 2 plicuri cu budinca de vanilie
- 1 litru de lapte
- 4 - 5 linguri de zahar - pentru budinca
- 5 - 6 banane
- 400 ml frisca
- ciocolata razuita sau ornamente din ciocolata - optional
Asezam biscuitii in doua straturi, unul peste altul, in tava de la aragaz.
Pregatim un sirop din apa, cele 225 g zahar si cacao, pe care il punem la foc si il fierbem, amestecand mereu, pana se dizolva zaharul. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti, cat mai uniform.
Taiem bananele rondele si le asezam peste blatul de biscuiti insiropati. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind zaharul si laptele si o lasam sa se racoreasca putin, amestecand mereu pentru a nu se forma pojghita.
Turnam budinca peste banane si nivelam. Asteptam sa se raceasca complet, putem pune si putin la frigider, dupa care finisam prajitura cu un strat de frisca. Dam totul la frigider pentru cateva ore inainte de a servi. Pentru efectul artistic, putem razui ciocolata sau putem presara ornamente din ciocolata, de ce nu, fulgi de migdale putin rumeniti.
Taiem bananele rondele si le asezam peste blatul de biscuiti insiropati. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind zaharul si laptele si o lasam sa se racoreasca putin, amestecand mereu pentru a nu se forma pojghita.
Turnam budinca peste banane si nivelam. Asteptam sa se raceasca complet, putem pune si putin la frigider, dupa care finisam prajitura cu un strat de frisca. Dam totul la frigider pentru cateva ore inainte de a servi. Pentru efectul artistic, putem razui ciocolata sau putem presara ornamente din ciocolata, de ce nu, fulgi de migdale putin rumeniti.