contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Branza De Vaci Cu Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

STA50373-0 

4 oua

200g faina

200g zahar pudra

500g branza de vaci

100 ml ulei

50g gris

100ml lapte

50g stafide

coaja rasa de lamaie

zahar pudra vanilat

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente plus praful de copt pe care am uitat sa-l pun.

STA50253-1

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.

STA50256-2

Punem praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Batem albusurile, peste care am pus un praf de sare, pana devin o spuma tare, apoi punem 50g zahar putin cate putin peste spuma obtinuta si batem continuu. Se bate bine, bine pana se obtine o compozitie ca de bezea care se amesteca cu galbenusurile punandu-se cate o lingura de albus in compozitia de galbenus si amestecand usor prin rasturnare.

STA50265-3

Se pune cate putina faina cernuta si se amesteca tot prin rasturnare usor.

STA50270-4

Se ia o tava si se pune in ea hartie de copt unsa cu ulei (si tava si hartia), se pune jumatate de aluat si se intinde ( se intinde mai greu datorita uleiului). Se coace pe jumatate.

STA50280-5

Se fierbe grisul cu laptele, se pune peste el branza de vaci si se amesteca cu mixerul, se pune restul de zahar si se amesteca, se pun stafidele si coaja rasa de lamaie si se amesteca, iar compozitia rezultata se pune peste foaia pe jumatate coapta.

STA50303-6

Deasupra se pune cealalta jumatate de aluat (aluatul se intinde putin mai greu, dar merita la cat de frageda iese prajitura), se coace pana devine rumena pe deasupra (dar nu prea tare), se lasa sa se raceasca si se taie patratele care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

STA50366-7

 

Toate retetele sunt pe Petitchef