Prajitura De Branza De Vaci Cu Stafide
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
4 oua
200g faina
200g zahar pudra
500g branza de vaci
100 ml ulei
50g gris
100ml lapte
50g stafide
coaja rasa de lamaie
zahar pudra vanilat
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente plus praful de copt pe care am uitat sa-l pun.
Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Punem praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Batem albusurile, peste care am pus un praf de sare, pana devin o spuma tare, apoi punem 50g zahar putin cate putin peste spuma obtinuta si batem continuu. Se bate bine, bine pana se obtine o compozitie ca de bezea care se amesteca cu galbenusurile punandu-se cate o lingura de albus in compozitia de galbenus si amestecand usor prin rasturnare.
Se pune cate putina faina cernuta si se amesteca tot prin rasturnare usor.
Se ia o tava si se pune in ea hartie de copt unsa cu ulei (si tava si hartia), se pune jumatate de aluat si se intinde ( se intinde mai greu datorita uleiului). Se coace pe jumatate.
Se fierbe grisul cu laptele, se pune peste el branza de vaci si se amesteca cu mixerul, se pune restul de zahar si se amesteca, se pun stafidele si coaja rasa de lamaie si se amesteca, iar compozitia rezultata se pune peste foaia pe jumatate coapta.
Deasupra se pune cealalta jumatate de aluat (aluatul se intinde putin mai greu, dar merita la cat de frageda iese prajitura), se coace pana devine rumena pe deasupra (dar nu prea tare), se lasa sa se raceasca si se taie patratele care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.