Prăjitură Cu Zmeură...din Grădină
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 200 g. faina
- 100 ml. ulei
- 50 ml. apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr zmeura
- sare
- 1 plic praf de copt stins in otet
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei (sau folositi hartie de copt), peste care se pune zmeura. Se da la foc potrivit, aproximativ 30 minute. Cand este gata si s-a racit putin presarati zahar pudra peste. Se poate servi pur si simplu ca desert cu frisca sau alaturi de o cafea ori un ceai bun..
Nota:
Istoria zmeurei incepe in preistorie, originea ei fiind plasata in Asia, desi e nesigura. Semintele de zmeura au fost, probabil, transportate de oameni si de animale, pe toata suprafata globului, in antichitate. Cultivarea zmeurei a aparut abia in ultimul mileniu, primele mentiuni despre ea aparant in 1548 intr-un carte englezeasca despre beneficiile medicale ale plantelor. Prin continutul de antocianine – puternici antioxidanti, intarzie efectele imbatranirii (inclusiv cele asupra functiilor mintale), previn cancerul si reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiace.
- 200 g. zahar
- 200 g. faina
- 100 ml. ulei
- 50 ml. apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr zmeura
- sare
- 1 plic praf de copt stins in otet
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei (sau folositi hartie de copt), peste care se pune zmeura. Se da la foc potrivit, aproximativ 30 minute. Cand este gata si s-a racit putin presarati zahar pudra peste. Se poate servi pur si simplu ca desert cu frisca sau alaturi de o cafea ori un ceai bun..
Nota:
Istoria zmeurei incepe in preistorie, originea ei fiind plasata in Asia, desi e nesigura. Semintele de zmeura au fost, probabil, transportate de oameni si de animale, pe toata suprafata globului, in antichitate. Cultivarea zmeurei a aparut abia in ultimul mileniu, primele mentiuni despre ea aparant in 1548 intr-un carte englezeasca despre beneficiile medicale ale plantelor. Prin continutul de antocianine – puternici antioxidanti, intarzie efectele imbatranirii (inclusiv cele asupra functiilor mintale), previn cancerul si reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiace.