Prajitura Cu Visine

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Mama prietenei mele Georgiana face aceasta prajitura. Imi place pentru ca visinele raman in partea de sus si, pentru ca nu este o prajitura foarte dulce. Se face usor, rapid si va spun ca poate crea dependenta. Cu siguranta mai fac o tava si maine.
INGREDIENTE:
6 oua
300 g zahar
300 g faina
150 g ulei
1 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
500-600 g visine
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul. praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Punem visinele (fara samburi) date prin zahar, scurse de sirop si apoi tavalite prin putina faina.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Pofta buna!