Prajitura Cu Visine
Sursa PRAJITURA CU VISINE
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Au trecut capsunele, in curand si ciresele, dar nu-i nimic pentru ca vine sezonul visinelor.
Branza dulce, visine si vanilie este o combinatie fericita. Daca te-ai plictisit de clasicul pandispan cu visine e cazul sa incerci o noua varianta a prajiturii cu visine.
Branza dulce, visine si vanilie este o combinatie fericita. Daca te-ai plictisit de clasicul pandispan cu visine e cazul sa incerci o noua varianta a prajiturii cu visine.
Ingrediente:
- 400 grame visine
- 500 grame de branza dulce
- 110 grame unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri suc de lamaie
- 5 linguri de gris
- 1 plic de praf de copt
- 4 oua
- 1 plic de budinca de vanilie
- 150 grame zahar
- un praf de sare
- zahar pudra pentru ornat la final
- coaja de lamaie (optional)
Pentru inceput scoatem samburii visinelor si le lasam deoparte intr-o strecuratoare. Batem untul (lasat la temperatura camerei) cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, aromam cu zahar vanilat, suc si coaja de lamaie; mixam totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale: galbenusurile le adaugam treptat in compozitia cu unt, iar separat batem albusurile spuma impreuna cu 50 de grame zahar, un praf de sare si un strop de suc de lamaie. In amestecul de ou si unt adaugam branza, grisul, praful de copt si un praf de sare. La final incorporam usor albusurile.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt urnam jumatate din compozitie, presaram din loc in loc visine, apoi turnam restul de crema de branza si ornam la final cu visinele ramase.
Dam tava la cuptor si coacem pana cand prajitura se rumeneste. Lasam sa se raceasca si pudram cu faina. Prajitura se pastreaza la frigider (daca mai ramane :) ). Pofta buna!!!