Prajitura Cu Visine
Sursa Prajitura cu visine
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi am sa va prezint o prajitura cu visine dementiala, cuvintele sunt de prisos, trebuie sa o incercati si sigur imi veti da dreptate.
Pe cat este de buna, pe atat de usor este de facut...mai greu este cu scosul samburilor de la visine...in rest floare la ureche.
Sa va povestesc acum ingredientele necesare pentru o tava mare, daca aveti tava mai mica, faceti prajitura cu ingredientele la jumatate.
Pentru aluat:
220 gr unt la temperatura camerei
400 gr zahar
600 gr faina
1 praf de copt
4 oua
vanilie, coaja rasa de lamaie
300 ml lapte
Umplutura:
1 kg visine
3 linguri amidon
2 linguri zahar
Crusta
200 gr faina
120 gr zahar
300 gr unt la temperatura camerei
1 lingurita cu varf scortisoara
Preparare
Pentru aluat: frecati untul cu zaharul, adaugati apoi ouale unul cate unul. Adaugati vanilia, coaja rasa de lamaie iar apoi faina, praful de copt si laptele. Veti obtine un aluat mai grosut care se toarna in tava tapetata cu faina sau hartie de copt.
La visine dupa ce le-am scos samburii le pudram cu amidon,zahar si le punem in aluat.
Acum sa ne ocupam de crusta.
Intr-un castron punem untul si il mixam cca 1 minut, adaugam zaharul, faina, scortisoara si le ametecam bine.
Acesta crusta ori o punem cu lingurita din loc in loc peste prajitura, ori faceti cum am am facut eu, am turnat-o intr-o punga, i-am taiat coltul si am pus-o peste prajitura.
Se da prajitura la cuptor la 180 grade pentru cca 35-40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Prajitura scoasa din cuptor arata asa:
Dupa cum ati vazut necesita cam multicel unt, dar merita.
Aromele care se intrepatrund sunt nemaipomenite. Visinele acrisoare se completeaza cu crusta cu aroma de scortisoara si unt topit.
Prajitura are o textura umeda si delicioasa.
Ajunge pentru o masa de 12 persoane.
Sper ca v-am facut pofta si va apucati de treaba...:-). Va astept cu vesti.
Aaaaa si sa nu uit ce era mai important, reteta este de pe pagina e-retete.ro. Multumesc!
Pe cat este de buna, pe atat de usor este de facut...mai greu este cu scosul samburilor de la visine...in rest floare la ureche.
Sa va povestesc acum ingredientele necesare pentru o tava mare, daca aveti tava mai mica, faceti prajitura cu ingredientele la jumatate.
Pentru aluat:
220 gr unt la temperatura camerei
400 gr zahar
600 gr faina
1 praf de copt
4 oua
vanilie, coaja rasa de lamaie
300 ml lapte
Umplutura:
1 kg visine
3 linguri amidon
2 linguri zahar
Crusta
200 gr faina
120 gr zahar
300 gr unt la temperatura camerei
1 lingurita cu varf scortisoara
Preparare
Pentru aluat: frecati untul cu zaharul, adaugati apoi ouale unul cate unul. Adaugati vanilia, coaja rasa de lamaie iar apoi faina, praful de copt si laptele. Veti obtine un aluat mai grosut care se toarna in tava tapetata cu faina sau hartie de copt.
La visine dupa ce le-am scos samburii le pudram cu amidon,zahar si le punem in aluat.
Acum sa ne ocupam de crusta.
Intr-un castron punem untul si il mixam cca 1 minut, adaugam zaharul, faina, scortisoara si le ametecam bine.
Acesta crusta ori o punem cu lingurita din loc in loc peste prajitura, ori faceti cum am am facut eu, am turnat-o intr-o punga, i-am taiat coltul si am pus-o peste prajitura.
Se da prajitura la cuptor la 180 grade pentru cca 35-40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Prajitura scoasa din cuptor arata asa:
Dupa cum ati vazut necesita cam multicel unt, dar merita.
Aromele care se intrepatrund sunt nemaipomenite. Visinele acrisoare se completeaza cu crusta cu aroma de scortisoara si unt topit.
Prajitura are o textura umeda si delicioasa.
Ajunge pentru o masa de 12 persoane.
Sper ca v-am facut pofta si va apucati de treaba...:-). Va astept cu vesti.
Aaaaa si sa nu uit ce era mai important, reteta este de pe pagina e-retete.ro. Multumesc!
Pofta buna!