Prajitura Cu Visine Si Iaurt
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Fiul meu a mancat singur aproape jumatate de tava, fara sa imi dau seama… in concluzie, degustatorul principal spune ca aceasta este “mama prajiturilor cu visine” (de unde a scos expresia asa nu stiu)!
INGREDIENTE:
350-380 g visine (fara samburi si codite)
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 3 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta portocale
1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand.
Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de fiecare data, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si praful de copt stins cu o lingura suc lamaie. Turnam aluatul intr- tava (22*32 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite prin faina.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a racit o decoram cu ciocolata topita la baine-marie. Nu-i asa ca se prepara rapid? Si este buna…