Prajitura Cu Visine Si Ciocolata
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora 15 minute
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
- 4 oua, separate
- 120 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
- ½ lingurita scortisoara macinata
- 50 ml ulei din seminte de struguri
- 100 ml smantana
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 200 gr crema de ciocolata
- visine fara samburi (din conserva), scurse bine
Preparare
- Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.
- Intr-un vas bate albusurile cu un praf de sare. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si esentele. Incorporeaza uleiul urmat de smantana. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaz-o in compozitia cu galbenusuri. Inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor.
- Toarna aluatul obtinut in tava pregatita. Pune cu o lingura crema de ciocolata din loc in loc apoi treci cu un cutit prin aluat. Presara deaspura visine. Da prajitura la copt 50-60 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.