Prăjitură Cu Vişine şi Brânză De Vacă - Meggyes Tehéntúrós Sütemény
articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru această prăitură am învăţat-o de la mătuşa mea, este o adevărată prăjitură de vară, răcoritoare şi gustoasă.
ingrediente: pentru aluat: 6 ouă, 120g de făină, 120g de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 plic praf de copt
pentru cremă: 400g branză de vacă, 100ml lapte, 15g gelatină alimentară, 2 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, ½ ceaşcă de vişine fără sâmburi
topping: ciocolată neagră, vişine
1.Pentru aluat separăm ouăle. Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile.
2.Amestecăm bine făina cu cacaoa, cu praful de copt şi adăugăm la spuma bătută.
3.Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl coacem în 30 de minute. Scoatem hârtia de copt de pe prăjitură şi lăsăm să se răcească.
4.Între timp preparăm crema. Punem gelatina în 100ml de lapte, şi amestecăm continuu pe foc mic până când începe să fiarbă.
5.Punem brânza de vacă într-un bol, adăugăm zahărul, zahărul vanilinat şi gelatina. Amestecăm totul bine.
6.Batem smântâna pentru frişcă şi încorporăm în cremă.
7.Tăiem prăjitura în două. Partea de jos o însiropăm, punem 2/3 din cremă şi vişinele. Aşezăm partea de sus a prăjiturii. Învelim toată cu crema rămasă.
8.Decorăm prăjitura cu ciocolată rasă. Pe fiecare felie punem vişine.
hozzávalók: a tésztához: 6 tojás, 12dkg liszt, 12dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor
1. A sütőt előmelegitjük.
2. Amig a sütő kimelegedik, a tésztához feltörjük a tojásokat. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojások sárgáját.
3. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos habhoz adjuk. Óvatosan kavarjuk bele.
4. Sütőpapirral bélelt tepsiben 30 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még forrón tálcára boritjuk, levesszük róla a sütőpapirt és hagyjuk kihűlni.
5. Ez idő alatt elkészitjük a krémet. 1dl tejet főni teszünk, belekavarjuk a zselatint majd mielőtt felfőne levesszük a tűzről.
6. A tehéntúrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliás cukrot és a tejben feloldott zselatint. Gyors mozdulatokkal simára kavarjuk.
7. Felverjük a tejszint és a tehéntúrós krémhez adjuk.
8. A kihűlt piskótát hosszában kettőbe vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk cukorsziruppal, majd rásimitjuk a krém kétharmadát. Rátesszük a kimagozott meggyszemeket és picit belenyomkodjuk a krémbe. Óvatosan ráhelyezzük a második lapot is. A megmaradt krémmel bevonjuk a süteményt.
9. Tetejére keserű csokoládét reszelünk. A süteményt felkockázzuk, minden kocka tetejére egy-egy meggyszemet teszünk.