Prajitura Cu Visine Si Bezea
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru blat:
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 8 linguri cu zahar
- 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Pentru decor:
- sirop de visine
PREPARARE:
Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,
adaugam galbenusurile, esenta si
faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam
cu faina.Turnam compozitia si o
nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara
samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru
20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu
zeama de lamaie ,esenta si zaharul
adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute
scoatem tava din cuptor si
punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca
10-15 minute pana se intareste bezeaua.
Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.