Prajitura Cu Vanile Si Bezea De Cocos
articol scris de Poliana blog EnjoyDessert!
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Baza
3 galbenusuri
100 gr unt moale
115 gr zahar
225 gr faina
120 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit de sare
Crema de branza
120 gr branza
80 gr smantana dulce
40 gr zahar
cateva picaturi esenta de trandafiri
Stratul de macarons
3 albusuri
1 praf de sare
100 gr zahar tos
100 gr cocos (dar e suficient 80)
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute, pana ajunge la consistenta unei creme. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.
Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam.
Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute, pana ajunge la consistenta unei creme. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.
Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam.
Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.