Prajitura Cu Suc De Rosii Si Crema De Portocala
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 borcan cu gem de prune
Pt.foi:
10 linguri cu apa
15 linguri cu suc de rosii
15 linguri cu ulei
1 lingurita cu varf de amoniac
1 ou mare
faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
sare
Pentru crema:
250 g margarina sau unt
2 cani cu lapte
6 linguri cu gris
8 linguri cu zahar tos
4 linguri cu zahar pudra
1/2 portocala
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Pofta buna!