contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Suc De Rosii Si Crema De Portocala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca este decembrie si se apropie sarbatorile de iarna iar in casa trebuie sa miroasa a portocale am pregatit o prajiturica simpla cu crema acestui fruct minunat,aromata si cu  foi fragede, cu suc de rosii.




Ingrediente:
1 borcan cu gem de prune
Pt.foi:
10 linguri cu apa
15 linguri cu suc de rosii
15 linguri cu ulei
1 lingurita cu varf de amoniac
1 ou mare
faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
sare
Pentru crema:
250 g margarina sau unt
2 cani cu lapte
6 linguri cu gris
8 linguri cu zahar tos
4 linguri cu zahar pudra
1/2  portocala
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.

Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema,se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala.Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)

Pofta buna!