contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Struguri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta prajitura cu struguri trebuie sa fie defapt un tort tipic englezesc: tort Victoria. A suferit insa o transformare pe parcurs… Ce a iesit in final este cu siguranta una din cele mai bune prajituri cu fructe pe care le-am mancat. Se face atat de usor, iar gustul este atat de delicios, incat veti deveni dependenti de aceasta prajitura.

INGRDEINETE:

140 g unt – la temperatura camerei
140 g zahar
140 g faina
2 oua
1 lingura rasa praf de copt
3-4 linguri de lapte
1 lingurita esenta de portocale
1 cana boabe struguri

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt. Aranjam boabele de struguri peste aluat si dam tava la copt in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca tavaliti boabele de struguri prin 2 linguri de faina, acestea nu vor cadea la fundul prajiturii, vor ramane in partea de sus.

Cand este coapta o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Tapetam cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro