Prajitura Cu Struguri
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aceasta prajitura cu struguri trebuie sa fie defapt un tort tipic englezesc: tort Victoria. A suferit insa o transformare pe parcurs… Ce a iesit in final este cu siguranta una din cele mai bune prajituri cu fructe pe care le-am mancat. Se face atat de usor, iar gustul este atat de delicios, incat veti deveni dependenti de aceasta prajitura.
INGRDEINETE:
140 g unt – la temperatura camerei
140 g zahar
140 g faina
2 oua
1 lingura rasa praf de copt
3-4 linguri de lapte
1 lingurita esenta de portocale
1 cana boabe struguri
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.
Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt. Aranjam boabele de struguri peste aluat si dam tava la copt in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca tavaliti boabele de struguri prin 2 linguri de faina, acestea nu vor cadea la fundul prajiturii, vor ramane in partea de sus.
Cand este coapta o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Tapetam cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Pofta buna!