Prajitura Cu Struguri Negri
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura pufoasa, delicioasa cu gust de struguri negri, ideala pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte cald sau o cafeluta calda si amara...
Ingrediente:- 230 g faina
- 20 g amidon de cartofi
- 200 g zahar
- 3 oua
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingurita scortisoara
- 16 g praf de copt
- boabe de strugure
Intrucit prajitura se prepara rapid, dam drumul intii la cuptor si-l preincalzim la 180 de grade, iar intre timp ne ocupam de prajitura.
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu amidonul si praful de copt. In alt vas, mixam ouale impreuna cu zaharul, pina compozitia se deschide la culoare si devine spumoasa. Mixind incintinuu, adaugam usurel frisca lichida, deci nu zbatem frisca, adaugam scortisoara, apoi incepem sa adaugam cite un pic din faina. Zbatem bine ingredientele pina s-au amestecat bine.
Separat, spalam si uscam de apa, boabele de strugure, le desfacem usurel si scoatem semintele. In tava tapetata cu hirtie de copt, asezam boabele de strugure, apoi rasturnam usurel compozitia si bagam tava in cuptor pentru circa 35 de minute, faceti dupa jumatate de ora o proba cu scobitoarea sa vedeti daca e gata. Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca, presaram zahar praf, taiem si... servim. Pofta buna sa aveti !