Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Horia Varlan.
In sfarsit a inceput si luna martie! Va doresc tuturor o primavara frumoasa si calda!
Pe post de martisor va propun o prajiturica delicioasa, de post; e din cartea lui Horia.
Ingrediente:
3 cani faina,
1 cana ulei de floarea soarelui,
1 cana sifon/apa minerala,
1 cana zahar tos,
2-3 lingurite stafide (eu am pus un pic mai mult),
1/2 esenta de rom,
coaja de la 1/2 portocala,
2 linguri zeama de portocala,
1 praf de copt,
1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita pentru pudrat,
1 praf de sare,
3 linguri zahar pudra.
Mai intai punem stafidele la inmuiat cca 30 de minute, intr-un pahar cu apa calduta si esenta de rom. Incingem cuptorul, la 170 de grade.
Amestecam sifonul cu uleiul, scortisoara, sarea, zaharul si apoi adaugam faina amestecata cu coaja de portocala, stafidele (scurse) si praful de copt stins in zeama de portocala. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei.
Coacem timp de 35-40 de minute (testati prajitura cu o scobitoare).
Dupa ce se racoreste prajitura o portionam, o pudram cu scortisoara si zahar pudra.
Sa auzim de bine!