Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O vazusem la "Cireasa de pe tort", prezentata de Magda Catone; din pacate nu am apucat atunci sa scriu si reteta. Cat de bucuroasa am fost cand am gasit-o pe blogul Anei, caci tare mult mi-am dorit s-o incerc!
Zis si facut, mai ales ca deja luasem niste smochine, de la Carrefour, in ideea ca voi face ceva cu ele. Am ales sa injumatatesc cantitatile, nefiind sigura de ce va iesi, desi aveam deja doua modele. Nu am nimerit tava de copt, am folosit una cam prea mare si prajitura nu a iesit foarte inalta... Dar, tare gustoasa!
Ingrediente:
1 si 1/2 cana faina,
1 si 1/2 cana zahar,
1 si 1/2 cana gris,
1 plic zahar vanilat,
12 smochine,
zeama de la un compot mare de prune (eu am folosit din cel facut in casa),
1 pachet de unt si inca putin pentru uns tava,
esenta de rom.
Am amestecat intr-un bol faina, cu zaharul, grisul si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol am amestecat smochinele taiate in patru cu zeama de compot si esenta de rom.
Am topit untul. Intr-o tava unsa cu unt am pus mai intai jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, am pus fructele cu zeama de compot...
... apoi restul de amestec de faina, gris si zahar; am turnat mai apoi untul topit.
Am copt apoi prajitura cca 30 de minute, la 180 de grade.
Am cam asteptat-o cu emotie :D
Excelenta!!