Prajitura Cu Rubarba
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Dulce-acrisoara, simplu si rapid de preparat… cu siguranta merita sa o incercati!
INGREDIENTE:
350 g faina
200 g de zahar + 3 linguri zahar
1 galbenus de ou (mediu)
225 g unt
1 praf de sare
70 g piscoturi
500 g rubarba
PREPARARE:
Amestecam 150 g de faina, 50 g zahar, 1 galbenus de ou, 75 g de unt taiat cubulete, un praf de sare si 1 lingura de apa rece intr-un castron.
Amestecam ingredientele cu un mixer, apoi cu mana pana obtinem un aluat neted. Il modelam in forma de bila, o invelim si o dam 30 minute la frigider.
Dam la robot piscoturile, pana le maruntim cat mai fin. Spalam rubarba si o taiem cuburi, de aproximativ 2 cm. Amestecam cu mana ce a ramas din faina cu 150 g zahar si restul de unt pana obtinem firimituri de aluat. Intindem aluatul scos din frigider, il punem intr-o tava cu hartie de copt, il acoperim cu piscoturile tocate, apoi cu rubarba taiata.
Punem 3 linguri de zahar peste rubarba, apoi acoperim totul cu firimituri de aluat.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 60 minute. O scoatem din cuptor, o tapetam cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca. Aceasta eset una din acele prajituri care devin mai gustoase cu cat stau mai mult sa se imbine aromele. Daca o lasam peste noapte in frigider va fi muuult mai gustoasa.
Sa aveti pofta!