Prajitura Cu Rubarba Si Capsune La Cafea
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Este o prajitura cu gust dulce-acrisor, racoritare. Este una din preferatele mele pentru acest sezon. Daca vreti, puteti sa o imbunatatiti cu frisca, dar nu puneti prea multa, sa nu pierdeti din aroma fructelor.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei
14 linguri de faina
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
un praf scortisoara macinata
Pentru umplutura:
5 tulpini rubarba
100 g capsune
5 linguri gem capsune
Pentru topping:
100 g faina
60 g zahar
30 g unt
1 lingurita praf de copt
PREPARARE:
Amestecam ouale intregi cu zaharul.
Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat aranjam felii de capsune si rubarba pe care am fiert-o timp de 2 minute cu 3 linguri de zahar si 1/2 ceasca de apa. Punem si gemul de capsune, fara sa fie nevoie sa fie suprafata acoperita uniform cu acesta.
Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Il vom presara peste fructe si gem, apoi putem coace prajitura la 180°C timp de 60 de minute (dupa 40 de minute acoperiti cu o folie de staniol sa nu se inchida prea tare la culoare). Cuptorul trebuie sa fie incalzit deja.
Pofta buna!