contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Roscove

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

90 de grame de zahar muscovado

180 ml de lapte

60 de grame de unt
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura de zeama de lamaie
Glazura:
100 de grame de ciocolata amaruie de buna calitate
80 ml de smantana pentru frisca



Asa cum am promis cand am vorbit despre roscove, iata ca am revenit rapid cu o prajitura care le are drept ingredient de baza:

Prajitura are ingrediente foarte sanatoase: faina de roscove, despre ale carei beneficii pentru sanatate am vorbit, faina integrala si zahar muscovado si nu contine oua.



Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine:

Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove:

Se toarna restul de lapte:

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza:

Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt:

Glazura: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii:

Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie:

Este pufoasa si foarte placut aromata.



Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu