Prajitura Cu Roscove
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
90 de grame de zahar muscovado
180 ml de lapte
60 de grame de unt
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura de zeama de lamaie
Glazura:
100 de grame de ciocolata amaruie de buna calitate
80 ml de smantana pentru frisca
Asa cum am promis cand am vorbit despre roscove, iata ca am revenit rapid cu o prajitura care le are drept ingredient de baza:
Prajitura are ingrediente foarte sanatoase: faina de roscove, despre ale carei beneficii pentru sanatate am vorbit, faina integrala si zahar muscovado si nu contine oua.
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine:
Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove:
Se toarna restul de lapte:
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza:
Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt:
Glazura: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii:
Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie:
Este pufoasa si foarte placut aromata.
Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu