Prajitura Cu Ricotta Si Afine
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
250 g faina
250 g ricotta
200 g zahar
20 g unt topi
2 linguri lapte
3 oua
1 pachet praf de copt
2 linguri suc lamaie
200 g afine
PREPARARE:
Separam albusurile de galbenus. Intr-un bol amestecam albusul cu zaharul pana devin o spuma tare. Separat, amestecam galbenusurile, ricotta, untul topit si laptele. Incorporam apoi faina si praful de copt stins cu lamaie. La final adaugam albusurile spuma si amestecam usor cu o lingura.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi presaram afinele.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute. Vom face proba cu o scobitoare pentru a verifica daca este coapta. Pudram cu zahar pudra si servim cand se raceste.
Pofta buna!