Prajitura Cu Rahat, Gem Si Bezea
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este extrem de frageda .
Blat fraged :
4 galbenusuri
4 linguri cu smantana
4 linguri ulei
1 plic praf de copt
6 linguri de zahar
3 plicuri zahar vanilinat
faina cat cuprinde pentru ase forma o coca buna de intins cu vergeaua
Ingrediente pntru bezea :
4 albusuri
8 linguri cu nuca macinata bine
esenta de rom
3 linguri zahar
Alte ingrediente :
6 linguri dulceata de prune
0 cutie cu rahat ( 400 g)
zahar farin pt. ornat
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.
O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii subtiri de rahat.
Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata.
Intindem bezeaua peste stratul de rahat.
A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.
Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.
Cand este rece se pudreaza cu zahar.
Pofta buna !
Multumesc pentru reteta - Blogul meu personal - .