Prajitura Cu Rabarbura
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Ingrediente:
- 350 g rabarbura
- 6 oua
- 16 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- un paharel de ulei
- jumatate de paharel de lapte
- gris
PRIMA ETAPA
Se incinge cuptorul la 180 grade si se tapeteaza tava sau puteti pune hartie de copt. Peste rabarbura spalata, taiata cubulete se adauga doua linguri de zahar.
ETAPA A DOUA - Prepararea blatului
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun la frigider iar galbenusurile se freca cu mixerul cu 6 linguri de zahar plus zaharul vanilat.
Dupa ce s-au albit galbenusurile si s-a topit zaharul, se adauga uleiul. De preferabil sa se reduca viteza mixerului la cea mai mica treapta. Iar apoi laptele. Praful de copt se incorporeaza fainii si se agauga compozitiei treptat.
Se toarna compozitia in tava tapetata. Nu iese prea mul t aluat de aceea trebuie intins destul de subtire. Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece prajitura noastra va creste .
Se presara gris. Si se adauga rabarbura stoarsa de sucul pe care l-a lasat.
Se da apoi la cuptor (la 180 de grade) si se lasa aprozimativ 20 de minute (pana e aproape gata).
In timpul acesta, scoatem albusurile de la frigider, le "batem" bine-bine pana devin o spuma teapana, si se adauga 8 linguri de zahar. Dupa ce prajitura noastra s-a bronzat frumos si e aproape gata, o scoatem din cuptor, adaugam spuma deasupra, o nivelam si o mai dam la cuptor pana spuma devine putin aurie (eu am mai lasat-o 10 minute, dat la treapta a 3-a a cuptorului).
The end :)