contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
1/2 pachet de unt la temperatura camerei plus încă puţin pentru unsul tăvii
750 gr prune (preferabil de diverse feluri, tăiate în felii)
1 1/4 cană de făină integrală plus încă puţină pentru tapetat tava
1/2 ligură de bicarbonat sau 1 praf de copt.
1/2 linguriţă sare
1/2 cană plus încă 2 linguri de zahăr
2 linguri de coniac sau whisky
1 plic de zahăr  vanilat
1 ou
1/2 cană lapte
zahăr pudră pentru pudrat prăjitura când este gata

Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la foc mediu spre mare. Ungeţi o tava dreptunghiulară (nu prea mare) cu unt şi pudraţi-o apoi cu făină. Puneţi feliile de prune într-un castron şi amestecaţile cu 2 linguri de făină. Într-un alt castron amestecaţi făina cu sarea şi bicarbonatul. Separat amestecaţi untul, zahărul, alcoolul şi zahărul vanilat. Adăugaţi apoi oul şi amesteacţi bine până când totul este incorporat. Puneţi treptat laptele amestecând bine şi la sfârşit adăugaţi amestecul de făină câte puţin ca să nu se facă cocoloaşe. Turnaţi amestecul în tavă netezind cât mai uniform. Aşezaţi prunele pe deasupra aluatului şi coaceţi 35-40 de minute. Se lasă să se răcească înainte de a o tăia. Se serveşte pudrată cu zahăr.

Notă:
O reţetă simplă ce nu vă va răpi tare mult timp pentru preparare, gustoasă şi făcute cu fructele ce încă se mai găsesc în acest sezon pe piaţă. Prunele, originare din Siria, se regăsesc în mai multe soiuri şi culori, toate purtând aceleaşi proprietăţi curative. Răspândite în Europa încă de pe vremea romanilor, prunele atrag întotdeauna atenţia prin culoarea lor unică, violetă, reuşind de fiecare dată să se prezinte ca un aliment energizant şi tonic pentru întregul organism.