Prajitura Cu Prune Si Scortisoara, Gustul Si Aroma Perfecta!
articol scris de burdulea56 blog 0. dulcesarat.blogspot.com - importul e gol
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente
Pt blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de copt.
Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite praf de scortisoara.
Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Pregatim ingredientele. |
Se mixeaza zaharul+1 plic zahar pudra+margarina, peste care adaugam ouale. |
Prajitura este coapta. |
Lasam prajitura sa se raceasca, taiem marginile, pudram prajitura. |
Se poate servi! |
Pofta buna!