Prajitura Cu Prune Si Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
A fost odată ca niciodată
O prăji’ cu prune şi cu ciocolată.
Până şi Zmeul era fan. Ar fi vrut o felie
Dar Harap-Alb stătea de pază în bucătărie.
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1):
- 6 oua
- 220 gr faina
- 200 gr zahar tos
- 60 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 gr prune (fara samburi, taiate pe jumatate)
- 50 gr ciocolata alba (am folosit banuti de ciocolata)
- 50 gr ciocolata neagra (am taiat-o cubulete)
- 2 linguri cacao
Plan de lucru:
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat 150 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” (poza 2).
- intr-un alt bol turnam restul de zahar tos peste galbenusuri, adaugam zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul (poza 3).
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula (poza 4).
- adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”. Incorporam tot cu o spatula de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia (poza 5).
- Separat, jumatate din compozitie o amestecam cu cele 2 linguri de cacao (poza 6)
- intindem compozitia alba intr-o tava (dimensiune 35×20 cm), tapetata cu hartie de copt. Turnam apoi compozitia de cacao si ne jucam cu o lingura sa se imbine frumos cele 2 culori (poza 7)
- Adaugam, deasupra aluatului, jumatatile de prune si presaram ciocolata (poza 8 ).
- bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste (poza 9).
- pofta buna! (poza 10)
Timp de preparare: 50 minute (inclusiv coacere)
Pret: 15 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri