contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Prune şi Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Poate ati observat ca am disparut din peisaj; nu s-a intamplat nimic, doar am profitat de vremea frumoasa, chiar daca un pic prea calda pentru gustul meu si am prestat o curatenie generala; plus inca alte niste treburi pe langa casa, extrem de necesare.
Desi am avut parte de zile fierbinti tot am mai copt cate o prajitura, mai ales ca fetele sunt obisnuite sa consume periodic dulciuri de casa. Va prezint o prajitura, fara oua, deoarece si gainile traverseaza o "criza", se oua mai putin, chiar deloc :)


Ingrediente:
1,5 cana zahar,
4-5 linguri gem (eu am combinat, gem de gutui cu niste dulceata de cirese amare, albe),
1,5 cana lapte (sau apa minerala si atunci veti obtine o prajitura de post),
1 cana ulei,
3 linguri cacao,
4 cani faina,
1 praf de copt, bicarbonat (un varf de cutit) stins cu zeama de lamaie sau otet,
un praf de sare,
prune, cat de multe, spalate, alese de samburi, taiate jumatati, pudrate cu scortisoara si putina faina.
Se prepara simplu: am amestecat zaharul, gemul, laptele, praful de sare; am incorporat uleiul. Am adaugat si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Era sa uit de bicarbonat; mi-am amintit la timp :)
Compozitia rezultata (arata ca o smantana mai groasa) am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am repartizat pe toata suprafata prunele si am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.
Am lasat la copt cam 45 de minute, voi testati-o cu scobitoarea. Daca iese curata, e gata prajitura.
Am pudrat-o cu zahar pudra.

 


Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com