Prajitura Cu Portocale
Sursa Prajitura cu portocale
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am ramas restanta cu niste retete facute mai demult. Sper ca nu va fi cu suparare pentru nimeni daca vin cu o prajitura pe care am facut-o ....hat, hat, tocmai de Craciun. Din pacate nu arata asa de grozav, pentru ca din cauza caldurii, ambalarii si transportului, glazura nu a facut fata, dar va asigur ca aromele si pufosenia te imbie sa mai ceri o bucata. :P
Blat
- 5 oua (marimea XXL)
- 110 g zahar tos
- 100 g zahar brun
- 215 g faina de grau
- 26 g cacao
- 5 g praf de copt
- 25 ml ulei de palmier
- zeama de la o portocala
- coaja de la 2 portocale
Sirop
- 100 ml apa
- 1 lg zahar tos
- 1 portocala
Glazura
- 300 g zahar
- 200 ml apa
- 2 lg miere poliflora
- 3 lg cacao
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam abusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.
4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.
5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.
6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.
7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.
8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.
Sirop
1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.
2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in sirop pana cand acesta se raceste.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam (eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.