contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Nu este prajitura fanta,dupa aspectul ei am creat eu una dupa gusturile mele :D
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
2 linguri margarina topita
2 linguri cacao
10 g praf de copt



Crema:
1 plic budinca vanilie
6 linguri zahar
350 ml lapte
50 g unt
10 g gelatina
150 ml frisca
150 g marmelada de portocala (daca nu aveti maruntiti pulpa de la 2 portocale)
Jeleu:
1 plic budinca vanilie
350 ml suc de portocale(e bine daca e fara acid,chiar stors de voi)
4 linguri zahar
Mod de preparare:
Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.


Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.Cacaua,faina si praful de copt se amesteca si se cern peste oua.Se amesteca bine.Aluatul se toarna intr-o tava rotunda(am folosit eu,cu diametrul de 26 cm)


si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min,pana trece testul scobitorii;se lasa la racit.


Crema:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte si se omogenizeaza.


Restul de lapte se pune la incalzit.Cand s-a incalzit se toarna compozitia in fir subtire si se amesteca energic pana se ingroase fff bine.Cand s-a racorit putin se adauga margarina mixata putin si se omogenizeaza.Gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10 minute se incalzeste la bain-marie pana se dizolva si se amesteca in budinca.Se lasa la racit.

In crema se incorporeaza marmelada de portocale si se omogenizeaza.


Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.Blatul se pune pe un platou si se pune inelul de la forma.Se pune crema si se niveleaza.

 


Se da la frigider pana se raceste.


Jeleul:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc de portocale.Restul de suc se pune la incalzit.Cand este cald se toarna praful de budinca dizolvat si se amesteca cu un tel pana se ingroase.Se lasa la racit,nu foarte rece se toarna peste crema si se niveleaza.


Se da din nou la frigider pana se intareste jeleul,apoi se proportioneaza.
Daca vreti sa faceti in tava dreptunghiulara faceti o portie si jumatate de blat,crema si jeleu!

 



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com