contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
6 ouă, 2 portocale, 200 gr zahăr, o linguriţă praf de copt, 300 gr făină, 150 ml ulei.


Mod de preparare:

 Se separă gălbenuşurile ouălor de albuşuri.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Într-un vas mare se pun gălbenuşurile împreună cu zahărul, 

 se amestecă bine.

Apoi se încorporează treptat o parte din făină, 

 praful de copt, 

coaja de la o portocală rasă,

sucul stors din cele 2 portocale, 

 uleiul, restul de făină, amestecând în continuu, iar la sfârşit, 

 se adaugă albuşurile bătute spumă şi se omogenizează. 

Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei, tapetată cu făină, se bagă la cuptorul, în prealabil, încălzit şi se lasă până se rumeneşte.

Prăjitura se verifică dacă e coaptă, introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.

Apoi, se lasă la răcit, la temperatura camerei şi se taie felii.
Dacă doriţi, se poate presăra zahăr pudră, deasupra.

Poftă bună!

Articol recomandat de a - reteteilustrate.blogspot.com