Prăjitură Cu Portocale
Sursa Prăjitură cu portocale
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
6 ouă, 2 portocale, 200 gr zahăr, o linguriţă praf de copt, 300 gr făină, 150 ml ulei.
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile ouălor de albuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Într-un vas mare se pun gălbenuşurile împreună cu zahărul,
se amestecă bine.
Apoi se încorporează treptat o parte din făină,
praful de copt,
coaja de la o portocală rasă,
sucul stors din cele 2 portocale,
uleiul, restul de făină, amestecând în continuu, iar la sfârşit,
se adaugă albuşurile bătute spumă şi se omogenizează.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei, tapetată cu făină, se bagă la cuptorul, în prealabil, încălzit şi se lasă până se rumeneşte.
Prăjitura se verifică dacă e coaptă, introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.
Apoi, se lasă la răcit, la temperatura camerei şi se taie felii.
Dacă doriţi, se poate presăra zahăr pudră, deasupra.
Poftă bună!