Prajitura Cu Portocale Si Crema De Lamaie
articol scris de bucatariadenysei blog 0 bucatariadenysei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Blat:
4 oua
1 portocala
1 praf de copt
8 lg zahar
8 lg faina
150 gr unt
Crema:
600 ml lapte
7 lg faina
7 lg zahar
100 gr unt
zeama la o lamaie
o fiola esenta lamaie
Glazura:
100 gr ciocolata
500 ml suc de portocale
40 gr amidon
Sirop:
200 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Blatul:Separam oualele,portocala o facem piure,untul il frecam cu zaharul,adaugam galbenusurile,pireul de portocala,batem batz albusurile,omogenizam cele doua compoziti si adaugam faina si praful de copt.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 35 min..facem testul cu scobitoarea.
Crema:amestecam laptele cu faina si zaharul,le punem la foc pana ce se ingroasa,oprim focul adaugam untul ,omogenizam si lasam la racit.Cand este rece adaugam zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul il insiropam cu sucul de portocale,adaugam crema
razuim 50 gr de ciocolata
apoi preparam glazura:Se amesteca fanta cu amidonul si se pun la foc pana se ingroasa..asa calda o punem peste prajitura
razuim ciocolata ce o ramas
lasam la rece cca 2 ore
sectiune: