Prajitura Cu Piersici
Sursa Prajitura cu piersici
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am numit-o prajitura cu piersici, dar e de fapt o tarta tatin, dar nefiind facuta in forma de tarta, am rebotezat-o...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 oua proaspete
- 150 g zahar
- 100 g de faina
- 40 g amidon
- un pachetel de zahar vanilat
- 4-5 piersici
- 120 g zahar
- inghetata de vanilie
- topping de ciocolata
Intii de toate, mixam bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Separat cernem faina impreuna cu amidonul si le adaugam putin cite putin peste compozitia de oua. Intr-o tava am pus cele 120 g de zahar si l-am caramelizat un pic in cuptorul incalzit la 180 de grade, apoi am adaugat feliute de piersici (spalate si sterse cu un prosop), am rasturnat compozitia deasupra (compozitie cu care putem face diferite rulade, adica vom obtine un blat foarte fraged) si dam tava in cuptorul preincalzit, timp de cca 20 de minute.
Scoatem din cuptor si rasturnam pe o tava cit e inca fierbinte, lasam sa se raceasca bine, portionam dupa gustul si placerea proprie si ornam la fel, cu frisca... sau in cazul meu, cu o biluta caloroasa de inghetata de vanilie si topping de "ciucalata"... hmmm, dulce, buna si... aoleu... unde s-a dus dieta mea si cite grame, kg am in plus... ???!!!