Prajitura Cu Piersici
Sursa Prajitura cu piersici
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aluat:
375g făină
200 g zahăr tos
1 lingurita praf de copt
¼ linguriţă de sare
225 gunt/margarina, rece
1 ou
Pentru umplutura:
5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
2 linguri suc de lămâie
60 g făină
200 zahăr tos
¼ linguriţă de sare
½ lingurita scortisoara
¼ lingurita nucsoara
375g făină
200 g zahăr tos
1 lingurita praf de copt
¼ linguriţă de sare
225 gunt/margarina, rece
1 ou
Pentru umplutura:
5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
2 linguri suc de lămâie
60 g făină
200 zahăr tos
¼ linguriţă de sare
½ lingurita scortisoara
¼ lingurita nucsoara
1. Se incalzeste cuptorul la 375 grade.Tapetati o tava cu hartie de copt.
2. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele
cu zaharul
pana rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga oul
si se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie,iar cealalta jumatate se da la frigider.
3. Pentru umplutura:se taie piersicile cubulete (sau felii)
si se pun într-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amestecă uşor. Într-un bol separat amesteca împreună făină, zahăr, sare, scorţişoară şi nucşoară. Se toarnă peste piersici şi se amestecă uşor.
4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas
5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uşor maro. Se răcească complet înainte de a tăia în pătrate
4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas
5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uşor maro. Se răcească complet înainte de a tăia în pătrate