Prajitura Cu Pere
Sursa Prajitura cu pere
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- zahar pentru caramelizat vasul
- 5 pere
- 9 cirese din compot
- 6 oua, marime medie
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de la o portocala netratata
Se caramelizeaza zaharul pîna devine auriu. Atentie, daca este caramelizat la temperatura mai mare, tinde sa caramelizeze mai departe si dupa îndepartarea vasului de pe foc. Prin rotire, se îmbraca vasul pe interior cu un strat generos de caramel si se da deoparte. Se curata perele, se taie în jumatate, apoi se îndeparteaza casuta cu sîmburei. Se aseaza perele în vasul caramelizat. Mijlocul fiecarei jumatati de para se umple cu o cireasa fara sîmbure.
Pentru blat se amesteca faina cu amidonul, cacaoa si praful de copt. Ouale se mixeaza împreuna cu zaharul pîna îsi tripleaza volumul (pîna devin o spuma pufoasa), apoi se adauga coaja de portocala razuita fin, amestecul de faina si se mixeaza usor pîna se omogenizeaza. Se toarna peste pere, dupa care se da vasul în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 40-45 minute.
Pentru a evita rumenirea prematura, acoperiti vasul cu o hîrtie de pergament umezita. Atentie, în cazul în care folositi folie de aluminiu. Posibil sa nu permita destula caldura, ceea ce face ca prajitura sa nu fie coapta bine la mijloc. Asta este valabil doar la acest gen de prajituri cu bucati de fructe mari în blat. Un blat simplu sau o alta prajitura gen chec, le puteti acoperi fara probleme cu o bucata de folie de aluminiu. Dupa coacere se rastoarna imediat pe un platou. Nu lasati prajitura la racit în vasul în care ati copt-o, pentru ca o veti scoate în bucati :D Dupa racirea completa se poate servi cu frisca, cu sos sau înghetata de vanilie... cu ce doriti.