Prajitura Cu Pepene Galben
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 oua
1 cana zahar tos
1 cana cu ulei
1 cana de lapte
2 cani de faina (umplute cu varf)
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilat (1 pt sirop)
Un castronel pepene ( curatat de coaja si taiat bucatele)
2 linguri gris
5 linguri zahar (pt sirop)
2 plicuri Glazura
Mod de preparare:
Se pun intrun castron ouale si zaharul si se bat cam 10’ ( pana se topeste zaharul), dupa care amestecand in continuare ( eu lucrez cu mixerul ca este mai usor)adaugam treptat uleiul, apoi laptele si la urma zaharul vanilat , praful de copt si faina. Aluatul trebue sa arate ca o smantana groasa.
Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu ulei si golim aluatul, peste care presaram grisul dupa care asezam bucatile de pepene pe toata suprafata. Se pune la copt, la foc mic, cam 40’.
Siropul : 1l apa , 5 linguri zahar + 1plic zahar vanilat, se pun la fiert pana se topeste zaharul. Se rastoarna blatul cald , pe o tava si-l insiropam. Cand s-a racit complet, turnam glazura de ciocolata peste prajitaura (instructiunile de preparare pe plic) si o dam la rece pt cel putin 1h, dupa care se taie (in ce forma se doreste) si se poate servi.
In loc de glazura, se pote folosi cu succes si frisca, este la fel de buna si aspectoasa.
Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu ulei si golim aluatul, peste care presaram grisul dupa care asezam bucatile de pepene pe toata suprafata. Se pune la copt, la foc mic, cam 40’.
Siropul : 1l apa , 5 linguri zahar + 1plic zahar vanilat, se pun la fiert pana se topeste zaharul. Se rastoarna blatul cald , pe o tava si-l insiropam. Cand s-a racit complet, turnam glazura de ciocolata peste prajitaura (instructiunile de preparare pe plic) si o dam la rece pt cel putin 1h, dupa care se taie (in ce forma se doreste) si se poate servi.
In loc de glazura, se pote folosi cu succes si frisca, este la fel de buna si aspectoasa.