Prăjitură Cu Pepene Galben
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am zis, de ce nu? Nu sunt un mare fan al pepenelui galben, mai mult imi place cel rosu. Ii recunosc insa parfumul deosebit si mananc din cand in cand si asa ceva.
De la piata am venit cu ideea in cap si am decupat un pepenas in viteza, special pentru prajitura :)
Ingrediente: 300 g pulpa pepene galben,
5 oua,
250 g zahar,
1 praf sare, vanilie,
1/2 cana ulei,
1 si 1/2 plic praf de copt,
400-450 g faina.
Mai intai am blenduit pulpa de pepene.
Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul.
Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am omogenizat compozitia si am turnat aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.
Am ornat cu felii de caisa si de pepene galben (pudrate cu putina faina; eu le-am lasat un pic pe prosop de hartie care a "tras" toata zeama).
Am copt prajitura cca 35 de minute, in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Verificam cu scobitoarea.
Am pudrat-o cu zahar praf.
A iesit galbena, pufoasa, gustoasa.