Prajitura Cu Patru Foi
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Foile:
-1 1/2 zahar
-1pah apa
-1pah. ulei
-1/2 vin,sare
-2lg amoniac
-faina cat cuprinde
Crema:
-1pah. zahar ,
-1pah apa
-8 lg faina,sare
-,nuca,stafide,rahat,fructe din dulceata
-es rom, budinca de caramel
-1 pch de margarina
Mod de preparare:
Foile: 1 1/2 zahar se ardeusor pe foc, se stinge cu un pah de apa, se adauga un pah de ulei, un 1/2 vin, 2 lg-ite de amoniac, apoi se pune faina cat cuprinde , sa iasa o coca numai buna de intins.
Se imparte aluatul in 4 si se coc foile pe fundul tavii.
Crema: 1pah zahar se arde, se stinge cu un pah de apa, se adauga 8 lg de faina frecate cu un pic de apa ca sa nu faca cocoloase.
Se fierbe pana se ingroasa si nu se mai simte gustul de faina cu praful de budinca .Apoi se pune nuca, stafide rahat, rom, esente si se raceste un pic. Cand e numai un pic calduta se pune pach de margarina si o lg de cacao. Se pune crema intre foi si se da la rece. Se orneaza cu nuca de cococ sau la alegere.
Poza e facuta cu trei foi , pt ca mi-a iesit crema moale si am zdrobit o foaie si am pus-o in crema. Dar o sa revin cu cadre mai detaliate.
PE CURAND!
si post usor!!!!!!