Prajitura Cu Orez Si Portocala
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Doi italieni cu bun gust,
De la TV Paprika,
Aveau poftă de-un desert
Şi-au făcut aşa ceva:
Ce iti trebuie (pozele 1 si 2):
- 1 litru lapte
- 250 gr orez
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- coaja de la o lamaie
- 100 gr stafide
Plan de lucru:
- punem pe foc laptele impreuna zaharul, jumatate din coaja de portocala si coaja de lamaie.
- Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul (poza 3) si lasam sa fiarba pana trage tot laptele (poza 4). Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Lasam orezul sa se raceasca.
- separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 5).
- mixam galbenusurile si le amestecam cu orezul, stafidele si coaja de portocala (pozele 6 si 7).
- apoi incorporam usor si spuma de albus (poza 8).
- tapepam cu unt un vas termorezistent (30×25 cm), apoi adaugam amestecul de orez (poza 9).
- lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste pe deasupra (poza 10)
- pofta buna! (pozele 11 si 12)
Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 16 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri