Prăjitură Cu Nuci
Sursa Prăjitură cu nuci
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O alta reteta din caietul mamei... O prajitura foarte insiropata si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Blat: 150 g zahar,
3 linguri miere (eu am pus peltea de gutui),
4 oua,
100 ml lapte,
100 g unt/margarina,
1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie (eu am pus si jumatate de plic de praf de copt),
esenta de rom,
250 g faina.
Crema: 400 ml lapte,
200 g zahar,
2-3 linguri cacao, dizolvata in lapte rece,
200 g unt.
Nuca macinata, din belsug :)
Mixez untul cu zaharul pana devine cremos; adaug ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaug laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestec bine si torn compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de minute (faceti un test al scobitorii).
Cum s-a racit cat de cat blatul il portionez.
Amestec ingredientele pentru crema (mai putin untul) si pun amestecul la fiert, cat sa dea un clocot, sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racorit crema putin adaug si untul.
Torn crema peste blatul taiat. Prajitura trebuie sa se insiropeze foarte bine; nu ratati vreun colt :P
Deasupra pun nuca macinata. Multa.
Nu am mai mancat din copilarie, de cand o pregatea mama; mi-a facut placere sa mi-o reamintesc.