Prăjitură Cu Nuci și Bezea
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
Pentru blat
5 albușuri
8 gălbenușuri
10 linguri zahăr
150 g nuci măcinate
8 linguri făină
1 linguriță praf de copt
Pentru bezea:
3 albușuri
6 linguri zahăr
1 lingură zahăr de lămâie
Pentru cremă:
budincă de vanilie preparată conform instrucțiunilor de pe 1 plic
200 g unt
200 g nuci măcinate
esență de rom
Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri zahăr
esență de rom
Mod de preparare:
Blatul: Se bat albușurile spumă cu zahărul adăugat treptat.Se pun gălbenușurile, nucile, făina cernută cu praful de copt.Se amestecă ușor și se pune compoziția într-o tavă tapetată și se coace la foc potrivit.
Bezeaua: Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie și zahărul adăugat treptat.
Se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Se coace la foc potrivit și se lasă la răcit.
Crema: Budinca răcită se omogenizează cu untul se adaugă nucile și esența de rom.
Siropul: Se fierbe apa cu zahărul până zahărul e dizolvat.Când e rece se pune romul.
Se taie blatul în două foi și se însiropează.
Se asamblează prăjitura astfel: o foie de blat, cremă, blat , cremă, bezea și cremă.
Se ornează după preferințe.
Poftă bună!