Prajitura Cu Nuca
Sursa PRAJITURA CU NUCA

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vă spuneam în urmă cu ceva timp că am primit pe e-mail o carte virtuală cu "Răsfăţuri culinare" - reţete adunate de Rozalia Crăciunescu. Navigând printre paginile ei am dat peste o reţetă de prăjitură care mi-a adus aminte de copilărie. Am luat caietul vechi de reţete al bunicii şi am găsit aceeaşi reţetă, cu mici modificări referitoare la gramaj.
Prăjitura se prepară cu untură sau cine doreşte poate înlocui untura cu unt.
Foi:
- 150 g untură de porc ( 200 unt)
- 400 g făină
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 lingură cacao
- 3 linguri smântână
- 1 praf de copt
Umplutură:
- 4 albuşuri
- 250 g nucă măcinată
- 250 g zahăr
- gem de prune sau caise
Glazură:
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
Topping:
- fulgi de ciocolată
In vasul robotului se amestecă untura cu zahărul unde se bat la viteza maximă până se spumează; se adaugă oul, smântâna;




Umplutura se pune în tavă, peste foaia unsă cu gem, se acoperă cu cealalată foaie şi se dă la copt.


Am presărat peste glazură ornamente de ciocolată.
După reţeta bunicii trebuia să pun nucă zdrobită, dar mie mi-a ajuns la fix pentru umplutură.