contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



aluat
300g faina
200g unt sau margarina
50g zahar pudra
3 galbenusuri
15ml rom
1 varf de cutit cu sare
1 lingurita rasa praf de copt
400g marmelada acrisoara

spuma
3 albusuri
150g zahar
150g nuca macinata
15ml esenta de rom

 pt aluat frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si apoi celelalte ingrediente
framantam usor, nu prea mult timp, pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste
dam la rece pentru 1 ora aluatul, dupa care il asezam intr-o tava 30/40cm, il intindem cu mana pentru a fi uniform
introducem tava in cuptorul incalzit pentru 25 minute la 150 grade




intre timp pregatim spuma de nuca astfel:
albusurile le batem bine cu mixerul pana se formeaza o spuma tare, adaugam treptat zaharul si se mixam in continuuare pana acesta se topeste, apoi adaugam romul si nuca macinata
se scoate tava din cuptor si se unge cu un strat generos de magin Topoloveni si
intindem spuma de bezea
introducem prajitura la cuptor pentru 25 minute la foc mic, 100grade, pana se usuca bezeaua
se taie cand s-a racit