Prajitura Cu Nuca Si Lamaie
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
5 oua;
o cana faina;
o cana zahar;
3/4 cana ulei;
coaja de la 2 lamai;
esenta de vanilie;
1 praf de copt;
o cana nuca macinata;
zahar pudra.
Preparare:
INtr-un bol incapator se amesteca ouale intregi cu cana de zahar si se mixeaza pana devin cremoase.
Compozitie din oua si zahar trebuie sa devina albicioasa si sa aiba bule mici de aer la suprafata. Cam in 5 minute ar trebui sa fie gata.
Uleiul se amesteca in compozitie putin cate putin si se mixeaza in continuu pana la incorporarea totala a acestuia. Se adauga si esenta de vanilie si coaja de lamaie .
Cand tot amestecul este omogem punem la final faina si praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam amestecul usor.
Dupa ce nivelam usor continutul tavii, presaram nuca macinata pe deasupra si dam la cuptor la treapta cea mai mica.
Este gata cand este usor rumenita deasupra si trece testul scobitorii. Cuptorul meu arde destul de tare si in 25 de minute a fost gata. Dupa ce este scoasa din cuptor, se lasa cam 30 de minute sa se racoreasca si se presara cu zaharul pudra. Mama decupeaza cu o forma semiluna fursecuri din aceasta prajitura, Eu ( de lene) am taiat-o in dreptunghiuri mici.
Si o mica sectiune a pufoseniei.